You are currently browsing the Videotorium site of the organization Governmental Information-Technology Development Agency. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Interjú Nyéky Kálmán atyával

840

Interjú Nyéky Kálmán atyával


Nyéky Kálmán atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Karának, tudományos munkatársa javarészt éles egyetemi oktatásban használja a videokonferencia technológiát. Egy-egy előadásán egyszerre két vagy több, egymástól távoli campus helyszíneken lévő diákok is részt vehetnek.
Ez a videokonferencia használati forma a legtöbb odafigyelést igényli, hiszen a távoli helyszínen lévők ugyanúgy hozzászólhatnak az előadáshoz, kérdezhetnek, mint a helyi hallgatók. Nyéky atya az előadó számára azt jelölte meg a legfőbb kihívásként, hogy az előadást során a távoliak figyelmét is fent kell tartani, hogy érezzék, ők ugyanolyan részvevői az előadásnak, mit a helyiek, ezért dinamikusabbnak, színesebbnek kell lennie az oktatásnak. Úgy érzi, hazánkban kevesen tudják, hogy a videokonferencia technikája rendelkezésre áll felsőoktatásban, és ezzel a tudás egy-egy egyetem, vagy főiskola falain túlra is eljuttatható.

More Less


NIIF videokonferencia, Interjúk videokonferencia felhasználókkal

Audiovisual communication, Health education

videokonferencia, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, atya, Bioetika, videó kommunikáció

Miklós Lengyel (reporter)
Kálmán Nyéky (interviewee)

35:52

25 March, 2011

Videotorium admin

2 May, 2011

840
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/en/embed/2947" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download