You are currently browsing the Videotorium site of the organization Governmental Information-Technology Development Agency. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Videokonferencia felhasználói oktatás

974

Videokonferencia felhasználói oktatás


A Magyarországon rendelkezésre álló felsőoktatási-kutatási videokonferencia rendszer napjainkban olyan műszaki háttérrel rendelkezik, amely évekkel ezelőtt csak hazánknál tehetősebb országokban volt elképzelhető. Minden adott a kiemelkedő minőségű videokommunikációhoz: közel 140db standard és high definition (HD) videokonferencia eszköz kb. 70 felsőoktatási, kutatóintézeti vagy közgyűjteményi helyszínen, továbbá speciális szerverek, rögzítők, egyéb hálózati eszközök és persze nagysebességű internet kapcsolat országszerte. De mi szükséges még ahhoz, hogy a videokonferencia alkalmazása végre beépüljön az oktatás-kutatás napi gyakorlatába? A válasz egyszerű: az ember, azaz a felhasználó! Egy technológia hiába felhasználóbarát, ha a felhasználó nem barátkozik vele. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy 10 alkalmas helyszíni oktatás keretében bemutatjuk a rendszer működését, amely segíthet oktatóinknak és kutatóinknak, hogy közelebb kerüljenek a technológiához és képesek legyenek kihasználni annak minden előnyét.

A felvételek a 2011. tavaszán készültek a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF) által szervezett felsőoktatási-kutatási videokonferencia oktatási és népszerűsítő program keretében. A projekt megvalósulását az Új Széchenyi Terv TIOP 1.3.2 programja támogatta.

More Less


NIIF videokonferencia

Audiovisual communication, Business communication

videó konferencia, videókonferencia, NIIF, videokonferencia oktatási program, TIOP 1.3.2, Polycom

Miklós Lengyel (lecturer)

1:35:19

12 May, 2011

Videotorium admin

20 June, 2011

974

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/en/embed/3144" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download

Attachment download

slide.pdf