Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Nyílt Tudományos Fórum 1.

59

Nyílt Tudományos Fórum 1.


A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) 2021. május 28-án szervezte meg az első Nyílt Tudományos Fórumot. A Nyílt Tudományos Fórumon 54 fő vett részt, akik összesen 31 magyarországi kutatóintézetet és egyetemet képviseltek.
A rendezvényen részt vevő kutatóknak lehetősége nyílt megosztani egymással tapasztalataikat a nyílt tudománnyal kapcsolatban, illetve az országos nyílt tudományos stratégiával szemben megfogalmazott elvárásaikat. Részletesen beszéltek a jelenlevők az open access publikálás kérdéseiről, a parazita folyóiratokról és a fiatal kutatók tájékoztatásáról, a hazai adatrepozitálási lehetőségekről.
A fórumon Fazekas-Paragh Judit (DEENK) és Mohácsi János (KIFÜ) tartott vitaindító előadást.

több kevesebb


Nyílt tudomány, Nyílt Tudományos Fórum

Adatkezelés

EOSC

Mohácsi János (előadó)
Fazekas-Paragh Judit (előadó)

1:37:22

2021. május 28.

Lencsés Ákos

2024. március 5.

59
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/50393" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés