Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

KIFÜ Advent 2021 – Ünnepi fogás

471

KIFÜ Advent 2021 – Ünnepi fogás


A karácsony a szeretetteljes ajándékozás mellett az ínyencségekről és a finom falatokról is szól.

A mai videónkban egy nagyon egyszerű (az elkészítésével párhuzamosan a karácsonyfa feldíszítése is belefér  ) fogást mutatunk be, ezúttal Takács Gábor bizonyítja, hogy nem csak a projekteket igazgatja magabiztosan, a konyhában is ő a chef.

Finomságokban gazdag ünnepet kívánunk!

A recept – aszalt szilvás kacsamell

Hozzávalók – 4 főre:

5 + 1 dl száraz vörösbor
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg vörös áfonya
1 bio narancs
2-3 csilipaprika
fél kávéskanál őrölt fahéj
pici frissen reszelt szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
2 csomag pecsenye bőrös, csont nélküli kacsamell (kb. 80 dkg)
só és frissen őrölt bors
5 dkg vaj
Először elkészítjük az édes-erős szószt. Beleöntünk 5 dl vörösbort egy kisebb fazékba, hozzátesszük az aszalt szilvát és a vörösáfonyát és a fűszereket: csilipaprikát, fahéjat, szerecsendiót, bio narancs héját, majd kevergetve, takaréklángon 10-15 percen át főzzük, amíg a szilva teljesen meg nem puhul, aztán langyosra hűtjük. Amikor kihűlt, kivesszük belőle a narancshéjakat és kézimixerrel pürésítjük.

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és kiválasztunk egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett a kacsamellek.

A fokhagyma-gerezdeket megpucoljuk, és finomra vágjuk.

Következik a kacsamellek előpirítása, ezt csakis erős lángon lehet végezni. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, aztán felforrósítjuk a vas serpenyőt. Ha elég forró, a bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a kacsamelleket, 4-5 percen át körbesütjük őket, majd kiszedjük a lábosból, és átemelve a tepsibe félretesszük.

A serpenyőből kiöntjük a kacsamellekből kisült zsiradékot, és az edényt visszatesszük, de csak takaréklángra. Beledobjuk a vajat, majd néhány másodperc alatt kevergetve megfonnyasztjuk a lágy vajon a finomra vágott fokhagymát, amit az összeturmixolt vörösboros mártáshoz adjuk. A kész  szószt ráöntjük a tepsibe tett kacsamellekre, majd a tepsit lefedjük alufóliával, berakjuk a meleg sütőbe és 1,5-2 óra alatt szaftosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: http://old.stahl.hu/index.nofo=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=102&receptid=324&fbclid=IwAR0lJtTlspvk3UQO2bB1sOR7me2uVguFJkAstDTShpdg7b4XHfs2ux3_ZuE

több kevesebb


KIFÜ Advent 2021

Informatika

advent, 2021, KIFÜ, gasztronómia

3:28

2021. december 10.

Papp Bianka

2021. december 10.

471
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/44790" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>