You are currently browsing the Videotorium site of the organization Governmental Information-Technology Development Agency. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

KIFÜ Advent 2021 – Ünnepi fogás

471

KIFÜ Advent 2021 – Ünnepi fogás


A karácsony a szeretetteljes ajándékozás mellett az ínyencségekről és a finom falatokról is szól.

A mai videónkban egy nagyon egyszerű (az elkészítésével párhuzamosan a karácsonyfa feldíszítése is belefér  ) fogást mutatunk be, ezúttal Takács Gábor bizonyítja, hogy nem csak a projekteket igazgatja magabiztosan, a konyhában is ő a chef.

Finomságokban gazdag ünnepet kívánunk!

A recept – aszalt szilvás kacsamell

Hozzávalók – 4 főre:

5 + 1 dl száraz vörösbor
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg vörös áfonya
1 bio narancs
2-3 csilipaprika
fél kávéskanál őrölt fahéj
pici frissen reszelt szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
2 csomag pecsenye bőrös, csont nélküli kacsamell (kb. 80 dkg)
só és frissen őrölt bors
5 dkg vaj
Először elkészítjük az édes-erős szószt. Beleöntünk 5 dl vörösbort egy kisebb fazékba, hozzátesszük az aszalt szilvát és a vörösáfonyát és a fűszereket: csilipaprikát, fahéjat, szerecsendiót, bio narancs héját, majd kevergetve, takaréklángon 10-15 percen át főzzük, amíg a szilva teljesen meg nem puhul, aztán langyosra hűtjük. Amikor kihűlt, kivesszük belőle a narancshéjakat és kézimixerrel pürésítjük.

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és kiválasztunk egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett a kacsamellek.

A fokhagyma-gerezdeket megpucoljuk, és finomra vágjuk.

Következik a kacsamellek előpirítása, ezt csakis erős lángon lehet végezni. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, aztán felforrósítjuk a vas serpenyőt. Ha elég forró, a bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a kacsamelleket, 4-5 percen át körbesütjük őket, majd kiszedjük a lábosból, és átemelve a tepsibe félretesszük.

A serpenyőből kiöntjük a kacsamellekből kisült zsiradékot, és az edényt visszatesszük, de csak takaréklángra. Beledobjuk a vajat, majd néhány másodperc alatt kevergetve megfonnyasztjuk a lágy vajon a finomra vágott fokhagymát, amit az összeturmixolt vörösboros mártáshoz adjuk. A kész  szószt ráöntjük a tepsibe tett kacsamellekre, majd a tepsit lefedjük alufóliával, berakjuk a meleg sütőbe és 1,5-2 óra alatt szaftosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: http://old.stahl.hu/index.nofo=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=102&receptid=324&fbclid=IwAR0lJtTlspvk3UQO2bB1sOR7me2uVguFJkAstDTShpdg7b4XHfs2ux3_ZuE

More Less


KIFÜ Advent 2021

Informatics

advent, 2021, KIFÜ, gasztronómia

3:28

10 December, 2021

Papp Bianka

10 December, 2021

471
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/en/embed/44790" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>