Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Nyílt Tudományos Fórum 9.

27

Nyílt Tudományos Fórum 9.


A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) kilencedik alkalommal szervezi meg a Nyílt Tudományos Fórumot. Az online eseményre 2024. április 17-én 14 órakor kerül sor. 

A fórum témája az adatgazdász közösségek fejlesztése és kialakulása lesz. A Skills4EOSC vonatkozó tevékenység ismertetésén túl, a két legnagyobb hazai adatgazdász közösség is bemutatkozik: A HUN-REN ARP adatgazdász nagyköveti programjával, illetve az ELTE DH-LAB egyetemi adatgazdász képzésével. Az előadásokat kötetlen beszélgetés követi.

A IX. Nyílt Tudományos Fórum előadásai:

Curtis Sharma (Skills4EOSC): Data Stewardship: Professional Networks for Lifelong Learning
Egyed-Gergely Júlia (ARP, HUN-REN TK) – Farkas Henrietta (ARP, HUN-REN Wigner): Közösségi háló a kutatási adatokért
Sidó Zsuzsa (ELTE DH-LAB): Az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszék adatgazdász képzése és beszámoló az első tapasztalatokról

több kevesebb


Nyílt tudomány, Nyílt Tudományos Fórum

Adatkezelés, Kutatás-módszertan

Mohácsi János (előadó)
Curtis Sharma (előadó)
Sidó Zsuzsa (előadó)
Egyed-Gergely Júlia (előadó)
Farkas Henrietta (előadó)

1:43:17

2024. április 17.

Lencsés Ákos

2024. április 23.

27
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/50750" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés