Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Interjú Dr. Jankovics István csillagásszal

747

Interjú Dr. Jankovics István csillagásszal


Dr. Jankovics István úr, az MTA doktora, a szombathelyi ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium igazgatója elmondta, hogy a csillagászat több tudományos területet is érint, ezért mindig is nagyon fontosnak tartotta a szerteágazó, hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok építését. Ebben mindig az adott, már létező technikai lehetőségeket használta, így került kapcsolatba a professzionális videokonferencia technológiával. Osztrák és német tudományos munkatársaival szakmai konzultációkat bonyolítanak videokonferencián keresztül, sőt egymás diákjainak is tartanak így előadásokat, saját környezetükből, utazások nélkül.
Dr. Kovács József úr, a szombathelyi ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium tudományos munkatársa, Jankovics professzor úr kollégája a riport során beszélt arról, hogy Szombathelyen több oktatási intézmény számára is ők mutatták meg a videokonferencia lehetőségeit, használatát és lehetőséget biztosítottak annak használatára. A riportban jól látható, hogy Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumban egy ízlésesen berendezett könyvtártermet alakítottak át videokonferencia stúdióvá, ahol helyi és távoli hallgatók is részt vehetnek az előadásokon.

több kevesebb


NIIF videokonferencia, Interjúk videokonferencia felhasználókkal

Asztrofizika, Multimédiás technikák, Természettudományi oktatás, Oktatási multimédia

távoktatás, oktatás videokonferencián

Dr. Jankovics István (interjúalany)
Lengyel Miklós (riporter)
Dr. Kovács József (interjúalany)

53:09

2011. március 2.

Videotorium admin

2011. április 15.

747
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/2752" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés