You are currently browsing the Videotorium site of the organization Governmental Information-Technology Development Agency. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (4)

A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok hogyan tudják az internetet biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni.
Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának (DGYS) célja, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint összehangolt lépésekkel felkészítsük a gyermekeket, szüleiket és tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra. 

Korunk egyik alapvető kihívása, hogy releváns válaszokat tudjunk adni azokra a gyorsan változó lehetőségekre és kockázatokra, amelyeket a digitális médiakörnyezet, az online kommunikáció és nyilvánosság jelent mindannyiunk számára. Ezért a DGYS abból indul ki, hogy felelős szülőként, tanárként, felnőttként – és nem utolsósorban felelős kormányként – sürgős válaszokat kell találni arra, hogy milyen szemlélettel, milyen prioritásokkal és milyen módon minimalizálhatóak az online környezetben a kockázatok úgy, hogy egyszersmind maximálisan kiaknázzuk a digitális kultúrában (kapcsolatokban, munkaformákban, együttműködésekben) rejlő, ma még szinte beláthatatlan potenciált. Az elmúlt években megannyi tapasztalat, kutatás, workshop és pedagógiai konzultáció kapcsán nem csak a Stratégiát valósítottuk meg és fejlesztettük tovább, de újabb projektjeinkkel folyamatos válaszokat adunk a hazai társadalmi igényekre is.

More Less

DGYS - Likefüggők

4 months ago - 6:24

DGYS - Zaklatás

4 months ago - 6:02

DGYS - Testképzavar

4 months ago - 5:10

DGYS - Álhírgyár

4 months ago - 6:08