Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (4)

A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok hogyan tudják az internetet biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni.
Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának (DGYS) célja, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint összehangolt lépésekkel felkészítsük a gyermekeket, szüleiket és tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra. 

Korunk egyik alapvető kihívása, hogy releváns válaszokat tudjunk adni azokra a gyorsan változó lehetőségekre és kockázatokra, amelyeket a digitális médiakörnyezet, az online kommunikáció és nyilvánosság jelent mindannyiunk számára. Ezért a DGYS abból indul ki, hogy felelős szülőként, tanárként, felnőttként – és nem utolsósorban felelős kormányként – sürgős válaszokat kell találni arra, hogy milyen szemlélettel, milyen prioritásokkal és milyen módon minimalizálhatóak az online környezetben a kockázatok úgy, hogy egyszersmind maximálisan kiaknázzuk a digitális kultúrában (kapcsolatokban, munkaformákban, együttműködésekben) rejlő, ma még szinte beláthatatlan potenciált. Az elmúlt években megannyi tapasztalat, kutatás, workshop és pedagógiai konzultáció kapcsán nem csak a Stratégiát valósítottuk meg és fejlesztettük tovább, de újabb projektjeinkkel folyamatos válaszokat adunk a hazai társadalmi igényekre is.

több kevesebb

DGYS - Likefüggők

4 hónapja - 6:24

DGYS - Zaklatás

4 hónapja - 6:02

DGYS - Testképzavar

4 hónapja - 5:10

DGYS - Álhírgyár

4 hónapja - 6:08